Livet leker!

Ja nu kan man verkligen saga att de goda humoret ar tillbaka! Solen ar har och vi har nu bestamt att vi aker i fran cairns pa lordag, de kanns att de verkligen ar pa tiden nu! De blir bussen ner till melbourne, ett hoppa pa och av pass sa vi kan fara och halsa pa alla vi lart kanna under vara resande manader upp efter kusten!

Arbetsdagen idag har ocksa varit kanon, bara vadret jag de mycket battre! allt gick fort och vi fick aven berom av dom i receptionen som sa att vi va dom basta stadarna dom haft... nagonsin! mjoooru!

Sen sa ska vi aven fixa med ombokningen av biljetten hem, vi kommer nog ocksa hem tidigare an planerat! Vi har som gjort allt vi velat gora har , plus sa ar jobbet i sommar hemma fixat.. sa ja.. idag leker livet!

PUSSAR&KRAMAR

earth hour

Jajamansan de hade vi  minsann har med! vi hade forvantat oss att hela cairns skulle slackas ner sa de skulle vara jatte coolt (som vi har hort att de ska vara i sydney) Men nej, va typ bara varat hostel som slacktes ner, levande ljus i receptionen och i koket, inte den har WOW effekten vi vantat pa, menmen! Josses va man blir rastlos har nar de regnar inget att gora! Igar sag vi film, Robin hood med en ung het kevin costner, plus klirra lite mat i fran nightmarket.. mums!

Va en riktigt soft dag i dag pa jobbet maste jag saga, eftersom vi inte hangde med festfolket igar och gick och la sig va vi uppe med tuppen pa gratis frukosten halv 9, jobbet gick kanoners, inga tyskor for dom hade sin day off idag, och istallet har vi fatt tva nya killar i fran holland, och da gick de fort! alla va klart fore tolv (utom seg john, som inte vet hur man stadar toaletter), sen chill, sprang pa fruktmarknaden bakom gilligans och fyndade sjukt mycket frukt for inga pengar alls, de gillar vi! synd att dom bara har oppet pa helgen!
Ikvall ska vi hanga med nina! varan stadpatrullsvan i fran tasmanien, hon ska namligen lamna oss for att aka till laos imorgon.. TRAK! menmen blir nog skoj!

Ja de va la allt jag had att bju pa idag.

PUSSAR&KRAMAR!

En manad i Cairns, helt galet

Herre gudarns alltsa, idag har vi varit har i carins i en manad!!! heeelt galet kanns inte alls som de, men tiden gar ju fort nar man har roligt antar jag! men lite less haller vi faktiskt pa allt bli, men vi ska nog vara kvar har en vecka till och sen drar vi vidare.. vars vet vi dock inte an..

Dagarna har har som borjat se likadana ut, sa rutin har vi minsann fatt, jobb pa morgonen, dusch och lunch sen peter pan i nan timma och sen chill med crewet pa hostelet. Finns inte sa mycket att gora har nu nar de regnar! Igar sag vi pa film.. wolfs creek, kanske inte den basta filmen att se nar man befinner sig som turist i australien men vi overlevde den, sen gick vi till nightmarket och kopte buffe` for 5 dollar.. VART! for da kunde man verkligen bygga hog, sa vi hade mat over till bade lunch idag och nu lite kvar till middag MUMS!
Jobbet idag gick val sa dar, dom tyska brudarna i varat rum maste nog vara som lataste jag nagonsin varit med om, vi borjar ju vanligtvis 9.30 och stadar nere vid poolen, men dom signar bara in sig och gar och chillar en halvtimme tills vi far listan pa allt vi ska gora.. sen gor dom egentligen ingenting, slo gor och sen hanger pa rummet utan att komma och se hur de gar for oss andra som har tva hus att stada.. de gillar vi INTE! tur att dom drar pa sondag!

Kvallens aktiviteter ar an sa lange oviss, men nat ska vi val kunna hitta pa!

vad gor ni hemma?

Puss&Kram

LADIES NIGHT

Igar radde de kvinno hysteri i hela cairns! de va torsdag och detta innebar att de rader ladies nights overallt i hela stan. Vi va inte sena pa att haka pa, gratis skumpa for tjejer pa alla krogar! De tyckte killarna va orattvist sa dom tog ocksa pa sig klanning , riktigt fina! porskans kul hade vi!

Idag ar de dock inte lika kul, jobb tidigt pa morgonen och sen regn. Kanns som vi maste battra pa brannan nu, men molnen och regnet gor de lite svart! vi ska forsoka ladda upp lite bilder ikvall sa ni far se lite hur vi har de! Vi har aven sokt jobb hemma i sverige i sommar sa ja vi kommer hem.

De va la allt jag hade att bju pa idag! ta hand om er hemma

pussar&kramar



Cyklon varning

Hej alla darhemma! Antligen mandag eller va man nu sager, vi har nu borjat byta ut varat soliga vader mot mer vind och regn. Ar tydligen tva cykloner som smyger har i krokarna. Men vi vet inte riktigt an om dom kommer ta sig hit. Kan tydligen bli ratt tufft vader, maste stanga for fonster och ta bort mobler ute osv.. laskigt varrre, men spannande pa samma gang.

Annars ar allt som vanligt, vi har fatt in tva nya tjejer i varan stadliga, ifran tyskland, sa forhoppningsvis sa kan vi borja fa lite ordning pa grabbarna i staffrummen nu. Jag och otto gjorde i protest en stordiskning igar kvall, sa nu har vi sten koll pa alla, och dom vet att vi har de for dom har borjat fraga oss om lov om nasta allt, iallafall killarna i fran england.. Respekt!

Idag ar emelie och jonas ute pa vattnet och aker platsbat utfor en fors och jag och tegstrom forsoker halla humoret uppe med att halsa pa varan kompis nicole pa peter pan (de ar hon som har koll pa internet listan) , har aven borjat kika runt pa andra jobb, sa vi kan borja tjana lite seriosa pengar och inte abra tjana in 15 dollar om dagen.

Ja de va val allt for nuet, vi ska nu pa wolles och inhandla lite mat , tur att de ar nara till allt!

lev och ma!

PUSS&KRAM

Dom fyra musketörerna

Hej sverige hoppas ni lever och mar! ber om ursakt for den daliga uppdateringen med bilder men vi far inte ladda upp bilder pa datorerna har pa peter pan men jag och otto ska ta oss i kragen nan dag och kopa oss lite internet tid pa hostelet sa vi kan visa er lite va som pagar harborta.

Annars  ar de bara fint har borta, forutom de faktum att folk som vi gillar borjar rora sig vidare har i landet, trakigt men vanner for livet har man minsann fatt! Nagra som man INTE kan kalla vanner ar dom tre sluskengelsmannen som nyligen flyttat in i staffrummet, finner inga ord och jag haller pa att explodera, grisar verkligen, har jobbar man och stadar mer an 25 rum om dagen och kommer tillbaka till rummet for att vila och da ser de ut som fasiken i varat kok och pa toan, inte nog med de sa forsoker dom hela tiden vara sadar drygt flortiga med oss hela tiden, jag kommer koka over om de sker mer de ar en sak som ar sakert!

Igar bestamde vi oss foresten jag, otto, olle, jonas och emelie for att vara lite extrema. Otto och olle hoppade bungyjump och jag, jonas och emelie akte bungygungan, sjuuuukt kul alltsa, en gunga 45 meter over marken och sen bara slappa allt och gunga over allt och alla, se cairns i fran ovan! vilken kansla!!

Antar att ni hort de redan dar hemma , men for er som missat sa ar de sa att vi fyra musketörerna snart bli tva, den 23 mars flyger emelie och jonas till sydney for att sen fortsatta sin resa hem, emelie har fatt chansen pa ett toppen jobb som hon maste infinna sig pa redan i april sa dom maste hem, kanns ju jatte skoj att hon far en san chans pa ett bra jobb , men de kommer kannas jatte konstigt att inte ha dom har! man har som vant sig vid att ha dom omkring sig.. sa de blir jag och tegstrom som far halla lagan uppe, vi far se hur de gar!

ha de bast!

PUSS&KRAM!

Happy St Patricks day!

Hinner inte uppdatera nu, men svang in pa Tegstroms blogg! :)

KRAMKRAM

HOUSEKEEPING

Hej allihopa! Nu va de minsann ett bra tag sen jag skrev, men sa ar de nar man nu tagit tag i livet och borjat jobba. 9.30-13.30 , 6 dagar i veckan. Kanske later ratt mycket men varan chef ar hel skon och uppmanar oss konstant till att ta raster - man ska ju inte slita ut sig. Vi ar foresten alla som nu stadar i fran sverige (sju stycken) vilket ar ratt skoj!
Sen bor vi faktiskt numera i staff rummet, typ de ackligaste rummen pa hela hostelet, blir mycket lukta gott grejer dar inne

Annars ar allt har som vanligt, igar hade vi BBQ med hela varat lilla gang for att en av oss akte vidare till malaysia igar, trak men va gor man. Vi far se hur lange de blir att vi stannar har, ar ju ratt soft har men dagarna borjar se for lika ut, mer utanfor hostel aktiviteter borde vi styra... Men inte ikvall for da ar de film och pizzanight pa hostelet, blir kul!

De va la allt jag hade att komma med, om de ar nat som ni tycker jag missar beratta i mina inlagg hojta bara till sa ska jag forsoka ratta till de hela.

Annars hall er borta fran vagarna och ha de bra!

MASSA KRAMAR!

Australia Calling

Hej allihopa! Igar hade vi regn, forsta gangen har i cairns pa vara snart tva veckor har, detta gjorde att vi fick helt hjarnslapp pa va man kan gora nar man bara kan stanna inne hela tiden. Som tur ar sa har vi hittat oss ett riktigt bra gang har uppe som vi hanger med sa de blev inte pannkaka av alltihopa anda. Vi lyxade aven till de och gjorde tacos, vi va nog ratt hungriga nar vi handlade for vi har en hel massa mat over till idag sa de ar la bra!

Vi tror aven att vi kan ha fixat oss jobb (YEY) dock inget vi kommer bli stenrika pa utan de kommer bara ge oss gratis boende och de ar verkligen inte fy skam for nan timmas moppande. Vi kommer nog kunna starta pa lordag om vi har tur!

Annars ar val allt som vanligt , vi sitter och chillar pa peterpan, vi ar har sa mycket att dom nu vet va vi heter och halsar glatt pa oss nar vi kommer in genom dorren, Vadret sa att de skulle regna har i 5 dagar men nu ar solen framme sa vi ska nog ga och joina vara vanner vid lagunen senare, viktiga soltimmar!

de va allt jag hade att rapportera

MassaKramar

Ps mamma vi borde skypa nan dag!

Linkoping vi borde ocksa gora de, FB NU!

Dag 99

Kanns helt overkligt att vi varit borta sa lange for de kanns verkligen inte som de. Igar va de 100 dagar sen jag sag min familj sist och i morgon ar de dag varan hundrade dag har i australien,Tiden gar fort nar man har roligt !
Idag a andra sidan borjar allvaret for oss, och jobbsokandet ar i fullgang, cvn ar skrivna och skickade sa nu ar de bara att vanta och lamna ut lite fler.

Det ska tydligen forestalla regn perioden har i australien just nu, men har langst upp ar de verkligen inge sant, vi har mott en massa regn hit upp efter kusten men har (de langsta vi ska aka norrut) ar de tusen grader varmt idag igen , sa de blir nog ett hopp i lagunen nar vi ar klara har pa peter pan, tur att de inte ar langt till den ifran dar vi bor for annars skulle vi fa hjarnsmalta!


MASSAKRAMAR

ps. lite bilder har i fran carins finns att ses pa emelie och jonas blogg

hemmastadda

Hej sverige och resten av varlden som inte ar har i australien. Idag har vi tusen grader varmt sa jag och ottilia sitter och gommer oss inomhus pa peter pan. klockan narmar sig fyra och vi taggar grillning ikvall med folket pa varat hostel.
Vi har borjat jobb sokandet och ska verkligen ta tag i saken pa mandag, sa de blir toppen bra! har trivs vi som fiskarna i vattnet, sa bra att vi har borjat inreda varat rum, brett ut oss, satt upp saker pa vaggarna och otto har till och med satt upp en bild pa sig sjalv pa dorren sa hon ska komma ihag vars hon bor, mycket smart!

Ja de va la allt jag hade att bjuda pa i dag
hoppas ni har de bra hemma!

Massa kramar!

Cairns

Hej sverige har kommer varma halsningar i fran Cairns. Nu har vi tagit oss hela vagen upp for kusten, sa detta ar de mesta norrut vi kommer ta oss. Det ar verkligen en fin stad ma jag saga, hade varit kanon om man kunde bada har ocksa men pa grund av alla krokodiler och jellyfishes sa ar de ingen bra ide, tur dom har en lagun man kan svalka sig i.
Vi bor just nu pa ett stalle som heter Nomads esplanade backpackers. Boendet kunde kanske ha varit battre, men vi har ac pa rummet och de ar lite huvudsaken for har ar de tusen miljoner grader varmt och da ar de itne i solen utan i luften sa man svettas mangder, inte coolt!

Igar akte vi ivag pa varan bat trip till stora barriarrevet, vi akte med en bat som heter ocean freedom, en helt fantastisk bat med fantastiskt underbar mat och personalen va lika sa, sa nu har vi lart oss dyka (dock inget cert.) och sett i stort sett alla fiskar ur hitta nemo, fantastiskt ar val de enda ord man kan anvanda.

Nu sitter vi pa peter pan och utnyttjar varat guldkorts internet, blir billigare da, vi ska borja planera varan resa ner igen, en natt till pa hostelet och sen far vi se vars vi tar vagen, vi blir nog troligen kvar i cairns ett tag till.

Hur ar allt hemma, kallt?

MASSA KRAMAR!


RSS 2.0