seven minutes in heaven

14.000 ft skydive, mission beach australia 27/2 -10



ps. nu har vi tagit oss upp till cairns

PUSS&KRAM


on the road again

Hej allihopa! lever och mar bra! whitsundays va helt fantastiskt, en kanon bat med harliga manniskor ombord. God mat och snorkla i barriarrevet va ju en upplevelse for sig. Vi sag nemo! men nu har vi lagt varan pirat karriar pa hyllan och har tagit oss upp till townsville. Kanns konstigt att vara tillbaka i en sa pass stor stad faktiskt nar man som vant sig vid lilla airlie. I morgon fortsatter vi vidare emot missionbeach och efter det cairns for att pa riktigt lara oss dyka, kommer bli riktigt kul! Men efter det har vi ingen aning riktigt om vars de bar av, kanske direkt nerat , eller seriost jobb sokande eller en lang bussresa ner sa vi kan besoka alla stallen vi foralskat oss i dom har tre manaderna som vi faktiskt varit borta.. NZ hade ocksa varit skoj att besoka men vi far se, imorgon ar de iallafall on the road again med Ozbussen hoppas resan inte blir allt for lang. Ska forsoka mig pa att ladda upp lite bilder sen nar vi kommer till cairns for jag vet itne hur internet tillgangen ar i mission beach! (nagra bilder finns dock att ses pa emelie och jonas blogg)
Hoppas ni har de bra allihopa, vi hors!

PUSSAR&KRAMAR

New Horizon

Hej sverige! har lever vi och mar, trots de halv braiga vadret. vi har hittat oss en skont gang att hanga med i fran rum 11 , dom har AC pa rummet sa de ar dar jag och otto har hangt. vi har varit ute och gjort stan och sen idag hade vi en extremt slo dag med en massa kortspel (vi larde dom chicago, och oj va jag saknar dig da mamma! blir mycket kortspel nar jag kommer hem va sa saker!)
Idag sa va de utcheckning kl 10, och varan bat gar inte forran 14.40, sa nu forsoker vi bara fa timmarna att ga. Har varit och lamnat vaskorna pa peter pan, nyttjar deras internet eftersom vi har guldkort har, och sen ska vi val dra oss till lagunen och hanga. Varan bat heter foresten new horizon for er som vill kika hur vi kommer bo dom kommanade tva dagarna. solen ar dessutom pa vag tillbaka sa vi hyser stort hopp till att detta kan bli en riktigt bra resa! och sen ar de bara tva natter till har i airlie ( Ozbussarna blir installda lite hippsomhapp pga de regniga vadret) innan vi fortsatter oss uppat!

ps. oversaksningen till emelie och jonas va saklart ett fodelsedagskalas i efterskott!

vad hander hemma da?

Pussar&Kramar


Hej sverige!

Later som de gar ypperligt for oss i OS, de gillar vi att hora har borta! speciellt eftersom jag misstanker att halva sverige ar har och reser i australien, har nastan bara traffat svenskar.. kul.
Har ar allt annars som vanligt, dagarna borjar vi med en gratis frukost pa varat hostel (som vi btw bara betalar 10 dollar for att bo pa, mindre an 70 kr alltsa) sen hanger vi i lagunen och forsoker jobba pa fargen (jag gor mitt basta henrik) Idag har vi aven varit i vag pa en utflykt till stora shoppingcentret har i krokarna och inhandlat grejer till en overaskning for E&J.

Nu sitter vi och vantar pa att de ovantade regnet ska ga over och allt emelie och jonas snart ska komma med bussen, kanns bra att vi ska ses igen, prata lite over kommande planer och sa vidare eftersom vi snart har natt hallplatsen pa varan resa, nu maste vi borja tanka pa hur vi ska ta oss ner igen.. kan bli spannande!

ha de bast!

KRAM LINN


Peter Pan

Varmt idag! sitter nu har med mina kara resekamrat pa peter pan och nyttjar lite gratis internet!
Idag har varit varan hittills dyraste dag har i australien for nu har vi bokat whitsundays, dykning i stora barriarrevet och sky dive, sa nu sitter vi har fattiga men glada!

Alla hjartans dag igar.. kul dag for alla singlar varlden over! Vi hade oss en liten tjejkvall med pizzasub och bubbel vid havet, inte helt fel! Larde kanna lite lokalisar och nagra lirare fran england, de va nice!

Idag har vi inte alls gjort mycket, ar tokvarmt sa vi har mest hangt vid lagunen och sen sprungit runt i resebyraer for att forsoka fa de absolut basta paketpriset vi kunde fa, och de har vi som sagt gjort nu!
Pa lordag drar vi ut pa segeltur i tredagar.. vi taggar! sen bar de av till mission beach for lite skydive.. och sen om vi overlever de forsatter vi sen upp till cairns for lite dykning i barriarrevet, de ar planen!
Sen har vi ingen aning om vad vi vill gora! troligen lite mer wwoofing bara for att spara pengar.

PUSS&KRAM L

Airlie Beach

Hej Allihopa nu har jag antligen tid att gora en ordentlig uppdatering!
Befinner oss nu i Airlie beach, riktigt haftigt stalle faktiskt!  tog oss 10 timmar att resa hit i fran cattle station dar vi va igar, sa man va hyffsat trott igar ma ni tro, regnet hallde ner och da langtade man (trodde aldrig jag skulle saga de) faktiskt tillbaka till bundaberg.
Men vi traffade en hel hop nya vanner dom sista dagarna, va pa galleri, zoo , pizza night, filmkvallar och rom fabriken sa vi hade att gora! Till och med chefen som vi ogillade borjade bli snall mot oss sista dagarna ocksa , sa de kandes ratt trakigt att lamna!
Efter Bundaberg for vi uppat till 1770 ett riktigt liten hala, sa jag at verkligen glad att vi inte stanna sa lange dar. Dagen efter fortsatte vi till cattle station, ett stalle mitt ute i ingenstans, dar de va cowboy livet som gallde! Vi gick en promenix halvvags upp till sunsethill va pa tok for varmt, sa vi glassade sen i poolen istallet. Sen fick vi prova pa lassokastning, lerduveskytte (dar dom pa ranchen inte sager "pull" nar dom ska skicka ivag duvan utan donkey.. nagot som ottilia fann oerhort roligt - eftersom , for ni som missat de, donkey ar mitt nya smeknamn har nere) och sen hade vi getwrestlings tavling, vi skulle i lag pa 4 fanga, valta, marka och sen dra ut geten i de fria, 5 lag hade vi, jag och ottilia hamnade med ett ungt danskt par och vi vann, sa en ny karriar kan va pa vag att handa! 54 sekunder klarade vi de pa. Sen blev vi utsatta for "the ring of fire" vill inte ga mer in pa de men vi ar hardcore!
Senare pa kvallen blev de tjurridning och vi fick lara oss hur man hanterar en piska, ratt kul faktiskt! Sen fortsatte alla andra festen men jag och otto va sa himla trotta att vi gick och la oss, trots myror, odlor och en massa flugor inne i stugorna!
Och nu som sagt har vi tagit oss till Airlie, dar vi bor pa ett stalle som heter beaches. ACn pa rummet vi bor i har gatt sonder sa vi bor nu har for 10 dollar natten, sjuuuukt billigt sa vi ar hel nojda! igar hade varan coola busschaffis bokat bord i restaurangen och lite gratis snacks och dricka sa vi hangde med vara nya OZ polare till halvsena natten for vi va pa tok for trotta alltsa.
NU sitter vi pa peterpans datorer och funderar pa att boka en whitsunday resa, men de ar ratt dyrt sa vi far se.. de ar tusen grader varmt och vi ska snart dra oss ner till lagunen, de ni!

For er som missat sa blev vi ju lite av lokal kandisar i bundaberg
http://www.news-mail.com.au/story/2010/02/08/bad-online-reviews-for-hostels/


ja de va uppdateringen jag hade att komma med, hoppas ni har de bra darhemma, for alla er som forsokt smsa mig pa mitt svenska mobilnummer sa kan jag ju saga direkt att dom kommer jag inte fa forren jag kommer hem. Men mitt australiensiska nummer ar foljande (0061)415524606.
Ta hand hand om er darhemma, tanker pa er!

MASSA KRAMAR
Linn

PS tack morbror K for den fantastiska limericken :)

update

Ångrar mig lite grann att jag inte hann införskaffa mig en liten laptop innan jag åkte, för nu måste vi dela på en dator jag och ottiila så jag måste hålla mina inlägg korta.

Idag har vi tagit tag i saken och bestämt oss för att lämna detta blöthål, inget jobb på 5 dagar och en chef som inte verkar ha alla hästar i hagen, så på tisdag lämnar vi bundaberg, inte en dag för tidigt! Vi har även blivit intervjuade av lokaltidningen så på måndag blir vi lokalkändisar, de ni!

Kram linn

Till min älskade lilla farmor





Du är alltid med mig.


Bundaberg

Hej allihopa! för er som missat de så befinner vi oss just nu i bundaberg, fruktplockningen och romens stad. Vi bor förtillfället i ett gammalt fängelse som är omgjort till hostel, väldigt mysigt.. not! Vi har varit här i 5 dagar och de har regnet alla dagar förutom idag, så jag och ottilia vågade  oss ut på en promenix till romfabriken för att se hur allt går till,  rätt intressant!
Jobb väntar vi fortfarande på att få, men vi litar inte riktigt på chefen vi har på vårat hostel.. för mer info läs Ottilias blogg (Ottiliadownunder.blogg.se) ja de va väl den lilla uppdateringen jag hade att komma med. En ny kamera har jag föresten införskaffat mig eftersom den andra fick lite för mycket sand i sig på fraser och har vägrat funka sedan dess.

Hoppas ni har de bra hemma! ta hand om varandra!

MASSA KRAMAR

Bilder


RSS 2.0