WE MADE IT!

Hellu everyone! this is sydney calling!
Resan hit i fran hongkong gick jatte bra och fort tycker jag, trots att den tog 9 timmar. Landade har gjorde vi kring 9 tiden pa morgonen. Sen blev vi uppmotta av en snubbe fran work and travel som skickade ivag oss med en buss till ett hostel dar vi nu bor dom kommande 3 dagarna.

Vi fick vanta till 12 innan vi fick varat rum, vilket kandes som en evighet! dom delade aven upp oss killar och tjejer for sig, sa jonas fick ett annat rum och vi andra bor i ett 6 badds rum med tva tjejer till, med utsikt over vad vi kallar sydneys bigben!
Vi hann bara varit ut en vanda till en affar och kopte lite att ata, gjorde mat och bestamde oss for att ta igen oss lite, vi har namligen varldens jet leg! allt bara snurrade och guppade. vi stallde klockan pa 18.00 haha men vi vaknade nyss, 14 timmars somn och ratt utvilad sitter vi nu har!

Sydney igar tycker jag mast kunde likna ett gratt och dimmigt stockholm med lite regnskvitter sa jag hoppas de blir battre idag , for vi har borjat skymta solen!

Hoppas ni alla har de bra hemma!

KRAM LINN

Hongkong

Hej allihopa! Nu sitter vi på flygplatsen i Hongkong, klockan här är nu ca 19.00 och vårat plan
till sydney som går 21.25!

Resan än så länge tycker jag har gått riktigt bra! Vi lämnade Umeå City Airport vid 8.20 tiden, fullt uppbackade av släkt och vänner! Resan till stockholm hann bli riktigt spännande för en incident där med emelies jacka som blev rätt komisk, sen så hade vi ju även en magnus carlsson me på planet!

Till stockholm kom vid kringn halv 10 tiden och där hade vi nog den längsta väntan tror jag, de kändes så iallafall! Vi vandrade där fram och tillbaka, satte oss ibland och såg nån serie. Vid ett kom Ottilia och sammanstrålade med oss, Vi fick även va med om lite drama på arlanda när de va nära på att vi inte skulle få våra visum godkända, dock slutade allting bra och vi kunde andas ut och hoppa på planet till london som gick 15.05.

Måste nog säga att London flyget hittills varit de läskigaste eftersom de har varit mest turbulens på de, tur att de bara tog två timmar! Sen fick vi gå av oss i några timmar i london innan de va dags att gå på de största flygplan jag någonsin suttit i! Tyvärr fick vi inte sitta bredvid varandra alla fyra, men bredvid ottilia hamnade jag iallafall som tur va! 12 timmar tog den resan, ingen sömn blev de för planet va så lyxigt och hade så mycket spännande tekniska grejer att man inte hade tid att sova! Jag och tegström hade faktiskt riktigt roligt där framemot små timmarna! 
Här i hongkong kom vi fram vid 16.30 (lokaltid här) va äckligt fuktigt i luften, dimma och 23 grader varmt. Tur att de är svalare här inne på flygplatsen!

nä nu ska vi gå på lite mer upptäcksfärd här innan planet går! Hoppas de går lika snabbt och är lika kul som de här mellan london-hongkong va! vi hörs

KRAM LINN 

Nu gäller de!

UMEÅ-STOCKHOLM-LONDON-HONGKONG-SIDNEY! vi hörs!

KRAM LINN


En julig afton


Igår (torsdag) så va de megamys kväll med familjen! Eftersom jag kommer va borta över julen så hade vi en myskväll här hemma i julens tecken. Vi hade dukat upp med fikon, julmust,skummtomtar, nötter och andra smaskigheter, och naturligtvis julfilmer som grinchen och trolltider! kan inte bli så mycket bättre än så?! jag tror inte de!
Sen har jag även varit hos lotta och kikat på bilder och fått lite mer smak inför min kommande resa! hann även förbi hos viktoria och klippa mig, känns skönt att bli av med allt onödigt hår på kaluffsen!

Men de va torsdagen de, idag så har de varit totalt kaos! hur mycket saker som helst som ska göras, fixas och packas! heeeelt sjukt att vi far imorgon.. jag kommer  ju ihåg när jag och emelie satt i lusthuset vid ökbäcken och pratade om att de vore rätt coolt att åka till australien och i morgon är de alltså dags!
Har försökt förtränga de hela genom att va på hotellet nu ikväll, kul att träffa folket, men dagen D smyger sig på ändå... Nu ska jag försöka sova och förbereda mig mentalt inför resan! vi hörs på andra sidan!

KRAM LINN


Slideshow

Igår hade jag lite seriös upptrappning inför min kommande resa.
Pappa och jag va nämligen hembjuden till herr och fru Bard på diabildsvisning ifrån Australien, mycket intressant! Fick mig en hel del goda råd och tips och även lite skratt, när de visade sig att de rännde omkring en hel del "crocodile dundees" i bakrunden på diabilderna.

Sen hade J.O.E.L* lite små sammanträden hos mig under dagen. Först i form av fröken tegström och senare på kvällen kom Emelie och Jonas på visit, tycker vi är duktiga på att tajma in att träffas då inte alla är närvarande, men de kanske är lika bra, så vi inte blir tokless på varandra redan nu haha.

Bestämde mig också att slå slag i saken och fixa mig en försäkring, ingen idé att dra ut på de hela, för jag har verkligen velat av och an om vad man ska ha för någon.
Lotten föll iallafall tillslut på Backup Extended. Känns som den täcker de mest för dom utflykter och diverse äventyr som vi tänkt oss ut på, sen så va den ju inte sådär jätte dyr vilket känns bra nu när man kommer ligga på en tajt budget och sen så har ju även mina kära medresenärer också valt den samma.

Men det va igår det! Idag har jag varit och sagt hejdå till Umeå!
Va på stan och fixade dom sista små sakerna till resan, där träffade jag på kusin jesper som hastigast. Jag va sen och åt lunch med moster C uppe vid universitetet, och de må jag säga va både gött och trevligt! (Där uppe hann jag även skymta fröken sandström).
 Senare vid ett snåret for jag ner till stan och mötte upp umetjejerna på café station,  verkligen myspys! tror vi satt där i mer än tre timmar och flummade!

Huvva nu har jag börjat känna av hur svårt de kommer bli att lämna alla härhemma och att vara borta så pass länge som vi ändå ska vara... men jag hoppas de kommer gå bra, kommer väl tycka tiden går alldeles förfort när jag väl är down under!

Men de va allt jag hade att rapportera..
om du inte också vill höra att jag just kommit hem ifrån renfors, där alla olika gymnasieskolor varit och presenterat sina program (vi följde med lillebror dit) men  faktiskt va de endel som trodde att de va jag som sökte skola.. jag må va 20 men nog ser jag fortfarande ung ut ;) haha

Kram Linn


*(Jonas. Ottilia. Emelie. Linn)

One week

 

En vecka kvar nu. Jag har jobbat som en tok och på så sätt nog förträngt att de snart är dags för avfärd, har intalat mig att de ändå är länge kvar hela tiden, men nu är de alltså mindre än 7 dagar, helt galet!
Har bara försäkringen och internationella körkortet kvar att ordna tror jag och sen är jag helt redo.
Med i allt detta förberedelsekaos så bestämde vi oss här hemma att göra en liten avstickare till norsjö och hälsa på morfar , så jag hinn träffa han innan jag far! Där träffade vi på snön och en och annan tomte.. en riktigt härlig dag!

 


17 november

Med hjälp av Emma så har jag nu äntligen införskaffat mig en väska, hade visserligen fått låna två av mina kära släktingar men då skulle jag vara så himla rädd om väskorna, bättre att ha en slitochsläng väska med sig! Så nu håller jag på att provpackar förfullt.

Fredag den trettonde

Fredag den 13e och detta har hänt.
Jag har fått mig ett australiensiskt mobilnummer skickat till mig på mejlen.
Har ringt upp en del försäkringsbolag och tror jag bestämt mig för europeiska, måste bara bestämma mig för om jag vill ha help line plus eller back up extended, svårt val! 
Jag har även vaccinerat mig mot svininfluensan idag, gick jätte bra och de va skönt att fått de bortgjort! plus att mamma slipper oroa sig. Lyx att man än så länge är betraktad som i riskgrupp eftersom man är vårdpersonal så man fick lite VIP-behandlig, de va nice!

Sen så har en tjej i från Work and travel ringt till mig idag, en jätte trevlig. Hon ville bara ringa och höra så allt är okej och lungt inför resan. Va jätte skönt att prata med henne för hon hade själv varit ute och backpackat i australien och gjort allt som vi i princip tänk göra så hon hade ju svar på allt och lite till , så nu är jag jätte taggad!

Lite bilder från lördagen


AvskedsfestLördag den 7/11 (imorgon) är de dags för våran avskedsfest!

Plats: Tegs byagård, Långgatan
Tid: 18.00 (för er som vill äta med oss innan, de kommer beställas pizza)

TEMA: Strand/Beach/Playa

Obligatorisk utklädnad såklart, plus 10 kr till sponsring av lokalen.

Hoppas ni alla kommer! (: TAGGA!


/Linn, Emelie, Ottilia och Jonas


RSS 2.0