Livet som backpacker

Idag har vi haft en lite halvt gråmulen dag här i brisbane så då passade iallafall jag och ottilia på att springa på stan igen för att finna oss en nyårsklänning var, de slutade med att jag köpte klänning och ottilia köpte sig en plattång, nöjda blev vi iallafall!
Sen gick vi tillbaka till Yha och mötte upp emelie och jonas.
Dags för mat! Tänkte vi skulle börja blogga lite om maten vi gör här nere och ge lite tips på recept till ni andra backpackers eller ni blivande...Dagens måltid:
Jasmine ris
Wokgrönsaker
Ett stekt ägg
Sweetchili sås (viktigaste ingrediensen i allt vi gör)

Mmmmmmmmmmmmmmums!!
Här har ni klänninga jag införskaffade idag förestenDramatik på YHA

Jag vet inte om jag nämt de förrut men på vårat hostel blir vi alltid väckta exakt kl 9.30 av dom i från receptionen när dom gör ett allmänt utrop att alla som ska checka ut inte ska glömma att de är kl 10. Detta är inget som uppskattas kan jag meddela! inte heller när dom fortsätter prata och drar en massa skämt och låter en icket få chansen att somna om.
Väckt kan vi också bli före de av att housekeeping knackar på och vill tömma sopkorgen, inte alls så diskret som vi hade velet.. men de västa måste vara uppvaknandet vi fick igår kl 3.30 (på natten) av att brandlarmet gick..

misssövda och ovana vid detta oljud va de bara att hoppa ur sängen, några smarta och något modigare hann även raffsa åt sig dom dyrbaraste ägodelarna, och sen nerför brandtrappan med alla yrvakna YHAáre, stå ute i den halvregniga natten och lyssna på några halvfulla lirare som spelade en egen version av I´M YOURS  på gitarr om att de INTE va dom som startade brandlarmet och skrattade (som va dom första som fick utskällning av vakterna btw), 10 minuter i vad som kändes en evighetet fick vi vänta innan vi fick veta att de va ett falskt alarm och vi alla kunde återgå till den varma sängen, men nog tog de ett tag att somna om när de va folk som gick omkring utanför för att kontrollera läget en gång till.. men till slut gick de, och nu ska vi gå och äta en extremt sen frukost, för i morse struntade vi i morgonutropen och sov ändå.. konstigt va!

Puss&Kram

MELOVESHOPPING

Hej vintersverige!

Idag har vi tagit oss ut ur vårat hostel och försökt upptäcka staden vi nu befinner oss i, för innan har vi nästan tyckt de va en stoooooooooooor miss att vi ens kom hit, alla har sagt att de inte finns nåt att göra här, men idag upptäckte vi att brisbane kanske inte är städernas stad.. utan SHOPPINGENS stad!!! så vi har satt sprätt på lite pengar och ränt på stän typ hela dagen faktist (utgången av de hela kan ses på Ottilias blogg) Sen efter de har de mest varit chill , så nu sitter vi och klurar lite på va vi ska hitta på i morgon.
va allt jag hade att rapportera, vi hörs!

Kram linn

Chilling and living

Lite bilder hur vi har bott dom senaste dagarna..
Sydney - YHA Central (6bäddsrum)
Surf camp - 7 mile beach (6bäddsrum vi delade med 2 danskor)"Fängelset" -holiday village - byron bay (här bodde vi 4 i ett rum och sen 4 till i rummet bredvid)
Backpackers in on the beach - Byron bayOch sa har bor vi nu, i varat 5X3 meter stora rum pa YHA i Brisbane


ps. ja de stammer att vi bara ar 9 timmar fore i tidskillnad nu eftersom vi knallat oss upp till queensland :)

brisbane

Hej sverige!

nu har vi lamnat underbara byron bay for att fortsatta varan resa. varan sista dag firades med att de va julfest pa varat hostel, en massa mat och alla nyvunna vanner, kunde inte blivit battre, sen blev de en stor brasa pa stranden.

men de va igar de, nu sitter vi i brisbane, pa varat YHA hostel, kanns som vi nastan alltid byter upp oss rumvis nu mera, for fint bor vi, lite litet kanske men de far man ta! vi har aven lyxat till de med att ha egen internet tillgang pa rummet i 7 dagar, sa kan bli fler inlagg och bilder harifran! Nu ska vi ut och se oss runt va de ar for stalle vi hamnat pa!

Hoppas ni alla fick en fin jul och god fortsattning! VI HORS!

KRAMKRAM

God jul!

Fran oss alla till er alla.. en riktigt gooood (och solig) jul!Julafton, varan varmaste dag!
 vi har laddat upp med en massa mat och saklart julgodis.
Hoppas ni alla far en fantastisk jul!
sa hors vi sen!

Massa kramar
Linn


bilder

Hej allihopa! hoppas ni har de jatte bra darhemma i kylan och snon, har fortsatter livet att leka!
 Vi har nu bytt hostel till typ de finaste vi bott pa en sa lange, just vid stranden , eget rum och de va inte alls dyrt.. valdigt chill stamning dar ocksa. Vi har haft jatte varmt har i nagra dagar men idag ar de svalare, vilket ar jatte skont!
Igar va jag och ottilia uppe vid fyren har i byron, en mardromsklattring i en "regnskog" pa 1,5 km rakt upp huvva men de va vart de! otroligt fint och man kunde se hela byron bay uppifran, sen kan vi nu ocksa skryta med att vi varit pa den ostligaste udden pa hela australien.. de ni!
Idag gor vi dock inte sa mycket, skont att ta igen sig lite efter tva ratt harda dagar i solen hehe.

Har kommer lite bilder fran dagar som varit..

se och njut! KRAM!

 


Byron bay

Hej allihopa!

Ber om ursakt for den daliga uppdateringen men sa har ar de nar man ar pa resande fot! ni kan ju kika in ottiliadownunder.blogg.se eller landdownunder.blogg.se sa kanske nan av dom hunnit uppdatera lite om jag varit lite seg.

Men jag kanske ska saga att vi har varit med brian och gatt i blue mountains, tyvarr kan jag inte lagga upp bilder for jag har inte med mig harddisken, men kika in dom andras! fantastiskt va de dar iallafall, jobbigt och ga men de va vart de!
Sen sa har vi ju haft lucia ocksa! de firade vi med att lyssna pa julmusik, dricka kaffe och ata svenska pepparkakor som vi otroligt nog hittade, sen hade jag och ottilia luciavaka och va uppe hela natten.. haha en tradition som aldrig gar ur, va anda ratt bra for dagen efter fortsatte vi varat aventyr med Ozexperiece, en bussresa pa 10 timmar, sa vi sov ratt bra da!
Forsta riktiga stoppet, va mer eller mindre obligatoriskt sa vi hade inte na storre val. Stallet hette SpotX och va ett lara-dig-surfa-camp.. vi va inte alls sa jatte taggade med tanke pa att vi va helt morbultade sen de forsta campet vi va pa, va inte lika mysit pa spotx heller, sen tyckte vi nog att de va lite val mycket koncentration pa fest och alkohol pa de dar campet, sa de kandes inte sarskilt seriost!..fest blev de iallafall pa kvallen..  de enda positiva va val att vi larde kanna vara medresenarer lite battre! vi larde bl a kanna tre tyskar dom vi har borjat hanga med!

Men iallafall! Nu ar vi i byron bay, vi kom igar och vi har bestamt oss for att de ar har vi kommer att spendera varan jul (Nyar kommer vi vara i brisbane for er intresserade) vi har namligen fatt lara oss att planera varan resa nagra steg fore bara for att vara sakra pa att fa boende. Har ar jatte fint! kanns lite som vindeln, ungefar den storleken och de ar en harlig stamning i staden, har trivs jag! just nu bor vi i pa ett hostel i som en lagenhet med 2 par i fran england. Men i morgon ska vi byta till ett stalle som heter backpackers in -on the beach.. sa vi langtar lite!
vi har varit och gjort stranden idag ocksa, kanns som de verkligen behovs, lite sol och bad, for vi har haft ratt tuffa dagar med alltid en hel massa att gora!  Surfandet har aven bitit ratt hart pa oss sa de ar vi varda! Vi har ju ocksa haft tur med middag.. f

ska forsoka bli battre att uppdatera (ar som lattare nar man vet man ska vara dom kommande dagarna) 
Hoppas ni har de bra darhemma och att julstamningen kryper sig pa! vi forsoker varat basta och har redan borjat planera varan julmiddag ;) de ar ju viktiga saker!

Ta hand om er, sa hors vi sen! MASSA KRAMAR!!

ps. vi har sett en massa (vilda) kangeruuuer!! (kangru's vill saga) bilder kommer sen!
 

10 december

torsdagen va inte bara sista dagen pa surfcampet, de va aven en i varat crew som fyllde ar, 20 ar till och med! allt detta firades med ett avskedsparty for campet/fodelsedagsparty for ottilia!


Surf camp


First class freaksBla slagna overallt, sar pa hander och fotter och har bara fatt till solbrannan  pa fotter, hander och ansiktet!
Men sjukt skoj har vi haft!
Har som varit en blandning mellan militarlager och sommarkollo. 4dagar va vi dar och vi hade 4 timmars ganska tuffa och intensiva lektioner varje dag och sen en hel massa mat! Men vart va de det!Shark beach

hej allihopa uppdateringen har varit riktigt dalig eftersom vi har haft sa mycket for oss och ingen tillgang till internet, men nu ska jag forsoka gora mitt basta!

I lordags (5dec) sa ringde Brian (en van till moster C) till oss och sa att han och May garna ville traffa oss. Sa vi bestamde att vi skulle ses dagen efter. Brian hamtade oss och tog med oss pa en fantastisk runda i ett sydney kanske inte sa manga backpackers och turister aker till.
De va varmt sa vi stannade och badade en stund pa shark beach, kanske inte kandes sa dar jatte sakert att bada eftersom man sag hajnatet valdigt nara stranden.Sen fortsatte vi en vanta till vad jag tror hette The gap, verkligen jatte jatte fint! kandes nastan som i en pirates of the caribbean film! och ja vi stod langst upp!

Sen akte vi vidare och han visade oss deras "stadsdel" jatte fint dar med, forstar verkligen varfor dom vill bo dar! sedan fortsatte varan resa vidare hem till dom dar dom bjod oss pa en jatte god middag! va verkligen jatte trevligt! sa tack moster C!
Brian ska aven ta med oss upp till blue mountain nu pa lordag sa de langtar vi till jatte mycket!


Bondi beach

Hej allihopa!
Nu har vi borjat kanna oss valdigt less pa storstaden! Vet inte hur manga mil vi vandrat gata upp och gata ner har, men idag bestamde vi oss iallafall att soka oss ut till havet. En vecka har vi varit har, regnat 2dagar, sol 2 dagar och resten mulet , sa vi tyckte allt att vi fortjanade lite strand liv!
Pa vagen dit fick vi lite smak pa julstamning i form av valdigt utsmyckade bussar och busschaffisar, annars ar de inte sa mycket av den varan har nere, kanns mer som alla glomt ta bort julpyntet och later de vara krav over sommarn.

Valet av strand foll iallafall pa de valkanda bondi beach, och trots att de kanske inte va sa varmt, utan mer molnigt sa hade vi riktigt skoj dar bland vagorna, vi har dessutom till allas varan forvaning fatt oss farg, och de sager oss val bara hur pass mycket solen tar pa har nere!

Nu har vi just atit middag och invantar kvallens aventyr...

KRAM LINN!Har har ni foresten en karta pa varan resrutt med buss som vantar oss pa lordag

Friday

Hej allihopa! vi har nu borjat lara oss sydney, latt att hitta maste jag saga, ar bara att folja en gata rakt fram sa kommer man ratt!

Igar va vi pa en lang promenad runt darling habour, harligt och en massa sol! Sen va jag och jonas upp i sydney tower, emelie och ottilia vagade inte! Pa kvallen  sa drog vi pa scubar, som ligger alldeles i narheten av dar vi bor, va na slags plastpase tema dar och vi sag itne riktigt kloka ut, ni fa se bilder sen!

Idag har vi hangt hos work and travel igen, fatt lite information om diverse saker som finns att gora och se har. Sjukt mycket saker jag vet inte riktigt hur tiden ska racka men de ska nog ga bra! Vi har aven fixat oss ett busspass som ska ta oss upp langst kusten i varan egen takt.

Ikvall ska vi fara pa the gaff och fa gratis middag vilket uppskattas, nagonting annat an nudlar ar paradiset!

De va allt jag hade att rapportera for nuet, vi hors!

ps. tack for vykortet ;)

Kram LINN

Work and travel

Igar sa va vi pa varat forsta mote med work and travel! Kanns jatte bra, Alla ar ra skona och dom har verkligen koll pa minsta lilla! de ar snarare en sjalv som inte hanger med, jatte mycket info att ta in blev de igar iallafall.

Vi har nu fixat vara australiensiska mobilnummer, bankkonton och kort (som vi kommer fa om 5 dagar typ), fatt en massa rabatter, blivit medlemmar pa diverse jobb saiter och bokat in oss pa en surfarkurs som borjar pa mandag(!!!) kommer bli skoj, vi kanner att vi behover lite strand och sol nu, vi fick ocksa extra pris sa de va nice

Jet leget ar fortfarande kvar, iallafall for mig, jatte trott pa dagarna och vaknar patok fortidigt pa mornarna, hoppas de lagger sig snart!
varmen har borjat komma idag! annars har de blast jatte mycket och varit skugga, trots detta brande jag mig faktiskt lite forsta dagen da vi va vid operahuset. Ar tydligen hal i ozonskiktet just ovanfor australien..nice..
NU sitter vi hos work and travel och kampar pa med diverse pappersjobb och utnyttjar gratis internet! Hoppas de ar bra dar hemma, njut av snon ;)

KRAM LINN

Sydney

Idag har vi varit akta turister och varit och sett pa diverse saker som man maste se om man ar har i sydney, de stora akvariumet, operahuset och bron.. tror vi gatt over en mil idag.. skont att vila ut pa hostelet nu maste jag bara saga.. har kommer lite  bilder!


check my trip


RSS 2.0